19:00

HC Lidköping Red Roosters 2

Referat: Vårgårda HC - HC Lidköping Red Roosters 2

Period 1
Lidköping satte press direkt och åkte enormt mycket skridskor. VHC jagade puck och hittade inte till sitt fina lagspel. Tack vare Holmbergs grymma målvaktsspel stod det "bara" 0-2 efter 13 minuter. Då började VHC att spela som ett lag och innan periodpaus hade Hagstrand hittat fram till Samuel med en grym passning och Samuel såg till att sätta pucken i mål!

Period 2
Trots ett mycket bättre spel från VHCs sida gick Lidköping ifrån till 1-4, men VHC kämpade vidare och efter ett flertal farliga målchanser satte Ankan 2-4 efter en läcker genomåkning och backhand i bortre krysset.

Period 3
VHC hade många chanser att göra mål, men det var Lidköping som på nio minuter lyckades göra tre mål och 2-7. VHC hade dock inte en tanke på att ge upp utan fortsatte att skapa chans på chans. När så Sebbe får med sig pucken vid en tekning var det bara att tuta och köra rakt på mål och 3-7 var ett faktum. Lidköping var inte helt lugna över resultatet och tog en timeout. Holmberg släppte dock inga fler puckar bakom sig utan istället ett fint spel mellan Robin, Johan och Karl som resulterade i att Karl satte slutresultatet 4-7. En stor eloge till alla spelare som efter att ha kommit in i sitt vanliga fina passningsspel aldrig gav upp utan kämpade tills klockan ljöd.